Toți vrem să ne înțelegem pe noi înșine mai bine, să trăim vieți mai împlinite,
să experimentăm mai din plin ceea ce suntem și menirea pentru care suntem aici.
Cu toții dorim să fim fericiți, ba chiar cei mai mulți dintre noi vrem aceleași lucruri de la viață:

 

  • vrem să iubim și să fim iubiți
  • vrem să avem cele mai bune relații
  • vrem să ne bucurăm de resurse financiare și să ne simțim în siguranță
  • vrem o sănătate perfectă
  • vrem fericirea și siguranța copiilor noștri…

… și avem întrebări, atât de multe întrebări. În sinea noastră, toți dorim să înțelegem sensul vieții noastre.

Copil fiind, poate că v-ați întrebat „De ce m-am născut? Care e scopul vieții mele?” Apoi creștem mari și devenim ocupați.
Trebuie să plătim chiria, să ne construim o viață, să urmăm o carieră, să ne facem cumpărăturile. Uneori, din epuizare, cădem într-o rutină, o existență de robot, și încetăm să ne mai punem întrebările profunde care ne fascinau în copilărie.

Dar chiar trebuie să facem aceasta? Nu ne-ar fi oare mai bine dacă am continua să creștem și să ne dezvoltăm, să ne nedumerim în legătură cu scopul nostru în viață și să încercăm să îl lămurim? Să ne conectăm la adevăratul nostru potențial?

La un anumit nivel, cu toții ne-am resemnat cu suișurile și coborâșurile vieții. Într-o zi ne simțim bine în pielea noastră; în ziua următoare suntem puțin deprimați. Într-o zi suntem fericiți împreună cu partenera sau partenerul nostru de viață; în ziua următoare ne despărțim. Într-o zi avem bani la bancă; în ziua următoare ei dispar.

Oare viața chiar trebuie să aibă atâtea asperități? Oare nu pot situațiile să înceapă la un moment dat să se îmbunătățească și pur și simplu să continue să o facă, zi de zi? Este oare posibil? Există o cale prin care să obțin ceea ce vreau în viață?”

Da, există o cale. Și nu doar atât, ci ocazia de a vă schimba destinul și de a vă atinge adevăratul potențial vă stă întotdeauna la dispoziție. Oricine poate să o facă – nimeni nu este prea tânăr, prea bătrân sau prea închistat în obiceiurile sale! Cu toții avem capacitatea de a găsi un sens și a atinge împlinirea, dincolo de cele mai frumoase visuri și închipuiri ale noastre. Nu trebuie să trăiți ca un robot sau ca o victimă, sau să vă dezorienteze o viață care pare că nu are un scop și că este plină de suișuri și coborâșuri întâmplătoare. Nu aveți limite: puteți să vă înălțați la cer.

Cum? În umila noastră opinie, una dintre căi este oferită de înțelepciunea Kabbalah.